מפעל קוסקוס מזון הוקם ביפו בשנת 1969 על ידי דוד שריקי שעלה מצרפת.
באותה עת ייצור הקוסקוס נעשה בעזרת נשים מקומיות שגלגלו את הסולת בידיהן ויבשו את הקוסקוס בשמש.
בשיטה זו השתמשו רבים מתושבי צפון אפריקה להארכת זמן השימור של הקוסקוס.
בהמשך התהליך, דוד שריקי תכנן ובנה מכונות, שחסכו את עבודת הידיים, אך עדיין תוך הקפדה יתרה על שמירת איכות ואוטנטיות המוצר. קו זה מנחה את החברה עד היום.
ב-1993 נכנס המפעל לבניינו החדש בנתניה, בו הוא שוכן עד היום. מאז ועד היום שודרגו כל קווי הייצור, וייצור הקוסקוס נערך בטכנולוגיה המתקדמת ביותר הקיימת בתחום.
כל שלבי הייצור, הכוללים את ניפוי הסולת, גלגול הסולת, בישול, ייבוש ואריזה – כולם אוטומטיים ונעשים על ידי מיכון משוכלל, ללא מגע יד אדם, תוך הקפדה על איכות ואוטנטיות המוצר.
המפעל, בניהולה של משפחת שריקי, עומד בתנאי המזון המחמירים ביותר GMP,HACCP , ISO 9001-2008 , ISO 22000.
את הקוסקוס מכינים מסולת. הסולת מופקת מטחינה גסה של גרעיני חיטה מובחרת, שמקורה בליבת גרעין החיטה, שהינו החלק בעל החלבון האיכותי של גרעין החיטה.
אחת התכונות של הקוסקוס היא היותו סופח טעמים וריחות. הודות לכך ניתן להכין אותו בצורות שונות והוא מתאים לשימושים רבים בעלי גווני טעם מיוחדים.
נהוג לאכול את הקוסקוס בליווי בשר, עוף, דגים, ירקות וקטניות.
לגבי מקור הקוסקוס חלוקים ההיסטוריונים בדעותיהם. ישנם ממצאים שכבר במאה ה-2 הכינו הברברים יושבי הרי האטלס קוסקוס, עוד טרם הגעתם של הערבים לצפון אפריקה.
אחרים טוענים שהנתונים הראשונים הם מהמאה ה-9 וה-10, כשאכלו קוסקוס בצפון אפריקה. ידוע שבמאה ה-10 הגיע הקוסקוס גם לסיציליה, טוסקנה וברזיל.
הדרך המסורתית להכנת קוסקוס היא אידויו במסננת הנתונה בסיר מתאים הנקרא "קוסקוסייה". את גרגירי הקוסקוס יוצרים על ידי הרטבה וגלגול גרגירי סולת, כאשר גרגיר קוסקוס הינו מספר גרגירי סולת שגובשו יחדיו ועברו ניפוי ובישול באדים.
המוצר שלנו עובר את כל תהליכי העיבוד והבישול המסורתיים, ללא מגע יד אדם, וכל זאת בטכנולוגיה חדישה השומרת על מרקם אוורירי. מרקם זה מאפשר גם להכין את הקוסקוס בדרך ההכנה המסורתית על ידי אידויו כ-20 דקות, וגם להכינו בצורה המהירה והקלה להכנה בת 5 דקות.