המוצרים שלנו

title-ornamentקוסקוס רגילtitle-ornament

את הקוסקוס מכינים מסולת, שמקורה בחלק בעל החלבון האיכותי של גרעין החיטה. נהוג לאכול את הקוסקוס בליווי בשר, עוף, דגים, ירקות וקטניות.

קוסקוס רגיל הוא אורירי, ומתאים לכל סוגי המנות ולכל עונות השונות.

הוראות הכנה

הוראות הכנה ל-5 מנות:

  1. הכנה מהירה ללא בישול: יוצקים את גרגירי הקוסקוס לסיר רחב, מוסיפים 3 כפות שמן , כפית אבקת מרק, מלח ותבלינים לפי הטעם ומערבבים. מוסיפים 2 כוסות (400 מ"ל) מים או רוטב רותחים, מערבבים, מכסים ומשהים 5 דקות עד לספיגת הנוזלים. מפוררים היטב בעזרת מזלג ומניחים ללא מכסה לעוד 5 דקות, מפוררים שוב (בשלב זה ניתן להוסיף כף שמן זית) ומגישים, בלווית רוטב.
  2. מיקרוגל: יוצקים לסיר המתאים למיקרוגל, 2 כוסות (400 מ"ל) מים או רוטב רותחים, 3 כפות שמן, כפית אבקת מרק, מלח ותבלינים לפי הטעם ומערבבים. מכסים ומכניסים לבישול במיקרוגל ל-3 דקות בעצמה גבוהה. מוציאים, מפוררים היטב בעזרת מזלג מניחים ללא מכסה לעוד 5 דקות, מפוררים שוב (בשלב זה ניתן להוסיף כף שמן זית) ומגישים, בלווית רוטב.
  3. אידוי (שיטה מסורתית): רצוי להשתמש במערכת כלים מיוחדת לאידוי הקוסקוס הנקראת -קוסקוסייר או במסננת הנתונה בסיר מתאים. שופכים את תוכן השקית לקערה רחבה. יוצקים כוס מים, 2 כפות שמן ½ כפית מלח. מערבבים היטב ומשהים 6-5 דקות. מעבירים את גרגירי הקוסקוס המוכן אל הסיר המחורר (מסננת – הקוסקוסייר) ומניחים על הסיר שבו מבשלים את המרק, מים או תבשיל אחר. (במידה ומכינים מרק או תבשיל, אלו יוגשו עם גרגרי הקוסקוס המוכנים לאכילה) ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות.
title-ornamentקוסקוס מלאtitle-ornament

הקוסקוס המלא מופק מסולת מחיטה מלאה, והינו עשיר בסיבים תזונתיים. הסיבים התזונתיים תורמים לתחושת שובע לאורך זמן ומעודדים את פעילות המעיים – עוזרים בתהליך העיכול, מאטים את ספיגת הסוכר בדם ומסייעים באיזון רמת הכולסטרול בדם. בנוסף, מכיל הקוסקוס ויטמינים מקבוצת B ושפע של מינרלים – דוגמת זרחן, מגנזיום, ברזל ואבץ – הנמצאים בטבע וחיוניים לגוף.

כתבה באתר וואלה בריאות >>

הוראות הכנה

הוראות הכנה ל-5 מנות:

  1. הכנה מהירה ללא בישול: יוצקים את גרגירי הקוסקוס לסיר רחב, מוסיפים 2 כפות שמן, כפית אבקת מרק, מלח ותבלינים לפי הטעם ומערבבים. מוסיפים 2.5 כוסות (500 מ"ל) מים או רוטב רותחים, מערבבים, מכסים ומשהים 5 דקות עד לספיגת הנוזלים. מפוררים היטב בעזרת מזלג ומניחים ללא מכסה לעוד 5 דקות, מפוררים שוב (בשלב זה ניתן להוסיף כף שמן זית) ומגישים, בלווית רוטב.
  2. מיקרוגל: יוצקים לסיר המתאים למיקרוגל, 2.5 כוסות (500 מ"ל) מים או רוטב רותחים, 2 כפות שמן, כפית אבקת מרק, מלח ותבלינים לפי הטעם ומערבבים. מכסים ומכניסים לבישול במיקרוגל ל-3 דקות בעצמה גבוהה. מוציאים, מפוררים היטב בעזרת מזלג מניחים ללא מכסה לעוד 5 דקות, מפוררים שוב (בשלב זה ניתן להוסיף כף שמן זית) ומגישים בלווית רוטב.
title-ornamentקוסקוס דקtitle-ornament

קוסקוס דק הינו אורירי ומעודן במיוחד.

הוראות הכנה

הוראות הכנה ל-5 מנות:

  1. הכנה מהירה ללא בישול: יוצקים את גרגירי הקוסקוס לסיר רחב, מוסיפים 4 כפות שמן, כפית אבקת מרק, מלח ותבלינים לפי הטעם ומערבבים. מוסיפים כוס וחצי (300 מ"ל) מים או רוטב רותחים, מערבבים, מכסים ומשהים 5 דקות עד לספיגת הנוזלים. מפוררים היטב בעזרת מזלג ומניחים ללא מכסה לעוד 5 דקות, מפוררים שוב (בשלב זה ניתן להוסיף כף שמן זית) ומגישים בלווית רוטב.
  2. מיקרוגל: יוצקים לסיר המתאים למיקרוגל, כוס וחצי (300 מ"ל) מים או רוטב רותחים, 4 כפות שמן, כפית אבקת מרק, מלח ותבלינים לפי הטעם ומערבבים. מכסים ומכניסים לבישול במיקרוגל ל-3 דקות בעצמה גבוהה. מוציאים, מפוררים היטב בעזרת מזלג מניחים ללא מכסה לעוד 5 דקות, מפוררים שוב (בשלב זה ניתן להוסיף כף שמן זית) ומגישים, בלווית רוטב
  3. אידוי (שיטה מסורתית): רצוי להשתמש במערכת כלים מיוחדת לאידוי הקוסקוס הנקראת -קוסקוסייר או במסננת הנתונה בסיר מתאים. שופכים את תוכן השקית לקערה רחבה. יוצקים כוס מים, 2 כפות שמן ½ כפית מלח. מערבבים היטב ומשהים 6-5 דקות. מעבירים את גרגירי הקוסקוס המוכן אל הסיר המחורר (מסננת – הקוסקוסייר) ומניחים על הסיר שבו מבשלים את המרק, מים או תבשיל אחר. (במידה ומכינים מרק או תבשיל, אלו יוגשו עם גרגרי הקוסקוס המוכנים לאכילה) ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות.
title-ornamentקוסקוס עבהtitle-ornament

קוסקוס עבה הוא אורירי, בעל נוכחות, ומתאים במיוחד למנות חורפיות ולארוחות חגיגיות.

הוראות הכנה

הוראות הכנה ל-5 מנות:

  1. הכנה מהירה ללא בישול: יוצקים את גרגירי הקוסקוס לסיר רחב, מוסיפים 3 כפות שמן, כפית אבקת מרק, מלח ותבלינים לפי הטעם ומערבבים. מוסיפים 2 כוסות (400 מ"ל) מים או רוטב רותחים, מערבבים, מכסים ומשהים 5 דקות עד לספיגת הנוזלים. מפוררים היטב בעזרת מזלג ומניחים ללא מכסה לעוד 5 דקות, מפוררים שוב (בשלב זה ניתן להוסיף כף שמן זית) ומגישים, בלווית רוטב
  2. מיקרוגל: יוצקים לסיר המתאים למיקרוגל, 2 כוסות (400 מ"ל) מים או רוטב רותחים, 3 כפות שמן, כפית אבקת מרק, מלח ותבלינים לפי הטעם ומערבבים. מכסים ומכניסים לבישול במיקרוגל ל-3 דקות בעצמה גבוהה. מוציאים, מפוררים היטב בעזרת מזלג מניחים ללא מכסה לעוד 5 דקות, מפוררים שוב (בשלב זה ניתן להוסיף כף שמן זית) ומגישים בלווית רוטב
  3. אידוי (שיטה מסורתית): רצוי להשתמש במערכת כלים מיוחדת לאידוי הקוסקוס הנקראת – קוסקוסייר או במסננת הנתונה בסיר מתאים. שופכים את תוכן השקית לקערה רחבה. יוצקים כוס מים, 2 כפות שמן ½ כפית מלח. מערבבים היטב ומשהים 6-5 דקות. מעבירים את גרגירי הקוסקוס המוכן אל הסיר המחורר (מסננת – הקוסקוסייר) ומניחים על הסיר שבו מבשלים את המרק, מים או תבשיל אחר. (במידה ומכינים מרק או תבשיל, אלו יוגשו עם גרגרי הקוסקוס המוכנים לאכילה) ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות.