את הקוסקוס מכינים מסולת, שמקורה בחלק בעל החלבון האיכותי של גרעין החיטה. נהוג לאכול את הקוסקוס בליווי בשר, עוף, דגים, ירקות וקטניות.
קוסקוס רגיל הוא אורירי, ומתאים לכל סוגי המנות ולכל עונות השונות.
הוראות הכנה ל-5 מנות:
הקוסקוס המלא מופק מסולת מחיטה מלאה, והינו עשיר בסיבים תזונתיים. הסיבים התזונתיים תורמים לתחושת שובע לאורך זמן ומעודדים את פעילות המעיים – עוזרים בתהליך העיכול, מאטים את ספיגת הסוכר בדם ומסייעים באיזון רמת הכולסטרול בדם. בנוסף, מכיל הקוסקוס ויטמינים מקבוצת B ושפע של מינרלים – דוגמת זרחן, מגנזיום, ברזל ואבץ – הנמצאים בטבע וחיוניים לגוף.
הוראות הכנה ל-5 מנות:
קוסקוס דק הינו אורירי ומעודן במיוחד.
הוראות הכנה ל-5 מנות:
קוסקוס עבה הוא אורירי, בעל נוכחות, ומתאים במיוחד למנות חורפיות ולארוחות חגיגיות.
הוראות הכנה ל-5 מנות: