4 מנות
ערכים תזונתיים למנה
קלוריות: 255 קל'
חלבונים: 4 גר'
פחמימות: 30 גר'
שומנים: 50 גר'
אופן הכנה
- שוטפים את האפרסמונים ומוציאים את התוכן שלהם בעזרת כפית פריזיין.קוצצים את תוכן האפרסמונים לקוביות.
- מורחים את האפרסמונים בשמן זית או מרססים בתרסיס שמן ומפזרים מעט סוכר חום.
- צולים את האפרסמונים בתנור למשך 5 דקות בטמפרטורה של 80 מעלות ומצננים.
- מבשלים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן .
- חותכים את השזיף והאפרסק לקוביות קטנות ומערבבים עם הקוסקוס המבושל.
- מוסיפים דבש, ג'ינג'ר, קינמון ושקדים ומערבבים היטב.
- ממלאים את האפרסמונים בתערובת הקוסקוס ואופים בתנור ב 160 מעלות כ 20 דקות.
מבשלים את כל החומרים יחדיו בסיר על אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך. יוצקים על האפרסמונים.
בתאבון,
אמיר כלפון, שף אחוזת הבריאות וספא יערות הכרמל
חומרים
4 אפרסמונים
¼ שקית קוסקוס רגיל/ קוסקוס מלא
אפרסק
שזיף
25 גרם שבבי שקדים קלויים
כף דבש
½ כפית קינמון
20 גר' ג'ינג'ר מגורר
30 גרם סוכר דמררה
תרסיס שמן
¼ שקית קוסקוס רגיל/ קוסקוס מלא
אפרסק
שזיף
25 גרם שבבי שקדים קלויים
כף דבש
½ כפית קינמון
20 גר' ג'ינג'ר מגורר
30 גרם סוכר דמררה
תרסיס שמן
חומרים לרוטב רימונים
כוס מיץ רימונים
1 כף דבש
קמצוץ ג'ינג'ר
1 כף דבש
קמצוץ ג'ינג'ר
מתכונים נוספים של אמיר כלפון