4 מנות

ערכים תזונתיים למנה

קלוריות: 255 קל'
חלבונים: 4 גר'
פחמימות: 30 גר'
שומנים: 50 גר'

אופן הכנה

  1. שוטפים את האפרסמונים ומוציאים את התוכן שלהם בעזרת כפית פריזיין.קוצצים את תוכן האפרסמונים לקוביות.
  2. מורחים את האפרסמונים בשמן זית או מרססים בתרסיס שמן ומפזרים מעט סוכר חום.
  3. צולים את האפרסמונים בתנור למשך 5 דקות בטמפרטורה של 80 מעלות ומצננים.
  4. מבשלים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן .
  5. חותכים את השזיף והאפרסק לקוביות קטנות ומערבבים עם הקוסקוס המבושל.
  6. מוסיפים דבש, ג'ינג'ר, קינמון ושקדים ומערבבים היטב.
  7. ממלאים את האפרסמונים בתערובת הקוסקוס ואופים בתנור ב 160 מעלות כ 20 דקות.

מבשלים את כל החומרים יחדיו בסיר על אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך. יוצקים על האפרסמונים.

 

בתאבון,
אמיר כלפון, שף אחוזת הבריאות וספא יערות הכרמל

חומרים

4 אפרסמונים
¼ שקית קוסקוס רגיל/ קוסקוס מלא
אפרסק
שזיף
25 גרם שבבי שקדים קלויים
כף דבש
½ כפית קינמון
20 גר' ג'ינג'ר מגורר
30 גרם סוכר דמררה
תרסיס שמן

חומרים לרוטב רימונים

כוס מיץ רימונים
1 כף דבש
קמצוץ ג'ינג'ר
title-ornamentמתכונים נוספים של אמיר כלפוןtitle-ornament