מקור הקינוח הזה הוא במרקש שבמרוקו, מספר איש הלחם ארז קומרובסקי שנתן לנו את המתכון. למתכון המסורתי נוספו מקלות וניל, הל, שקדים, ותמרים. את הבירקוקש אוכלים בעתות החג, ובזכות מתיקותו הוא יכול להתאים למימונה.
אופן הכנה
- מערבבים בהדרגה את הסולת עם כוס עד כוס וחצי של חלב, ורבע כוס שמן. תוך כדי ערבוב מקפידים לפורר את גושי הסולת באצבעות, עד שהיא סופגת את כל החלב.
- מניחים על סיר כפול של קוסקוס ("קוסקוסייה") כאשר בכלי תחתון מים ולא מרק. מאדים כשעה.
- שופכים לקערה, מוסיפים את החמאה, חצי כוס החלב הנותר, מלח, סוכר, דבש, קינמון טחון, מקלות קינמון, מקלות ונילה וגרעיני הל. מחזירים לאידוי נוסף למשך חצי שעה.
- מסירים מהאש ומניחים בקערת הגשה. מפזרים מעל הקוסקוס תמרים לחים ושקדים קלויים. לעצום את העיניים ולהרגיש בשוק של מרקש.
בתאבון,
ד"ר רני פולק
חומרים ל-6 מנות
1 קוסקוס מלא
3 כפות דבש
500 מ"ל חלב
1-2 כוס שקדים קלויים
1 כוס תמרים לחים
מגולענים וחצויים
2 מקלות וניל חצויים לאורכם וחתוכים ל-3 חתיכות
4 מקלות קינמון
1 כפית קינמון טחון
7-8 גרעיני הל
גרעינים מרימון אחד
מתכונים נוספים של ד"ר רני פולק