אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר ומשחימים את הבצל.
  3. מוסיפים את השום וכל התבלינים ומטגנים כדקה.
  4. מוסיפים את הקוסקוס, מערבבים עם תערובת הבצל והתבלינים ומכסים במים.
  5. מכסים את הסיר וממתינים כ 10 דקות.
  6. בסיר נפרד שמים את העדשים, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
  7. מערבבים את העדשים עם הקוסקוס הארומטי, מתבלים במעט מלח ופלפל ומקשטים בפטרוזיליה הקצוצה

בתאבון,
ד"ר רני פולק

 

 

חומרים ל-10 מנות

1 כף שמן זית
1 בצל גדול
1 שן שום כתושה
2 פולי הל
1 מקל קינמון
½ כפית זרעי כוסברה, ½ כפית זרעי כמון
½ כפית כורכום, חופן צימוקים
חופן פיסטוקים
175 קוסקוס מלא
350 גרם מים
1 כוס עדשים ירוקות
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
title-ornamentמתכונים נוספים של ד"ר רני פולקtitle-ornament