תוספת מהירה ועשירה בעשבי תיבול, המתאימה להגשה חגיגית.
מומלץ להכין עם קוסקוס מלא, המשלים את עושר טעמיו וערכיו התזונתייים של הסלט.
ניתן לגוון את הסלט בגרגירי רימונים, פירות מיובשים וכדומה.

אופן הכנה

  1. מכינים את הקוסקוס המלא ע"פ הוראות ההכנה שעל גבי השקית.
  2. מחממים שמן (3 הכפות) במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
  3. מוסיפים חמוציות ומאדים תוך כדי ערבוב במשך 4-3 דקות.
  4. מוסיפים את גרגרי הקוסקוס המלא, הפלפל מערבבים ומטגנים יחד 4-3 דקות.
  5. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
  6. מוסיפים בצל ירוק, אגוזים גרוסים, עשבי תיבול, 2 כפות שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים.
  7. טועמים ומתקנים תיבול.

בתאבון,
פסקל פרץ-רובין- עיתונאית אוכל ומחברת ספרי בישול
קרדיט צילומים: לירון אלמוג.

 

 

חומרים ל-6-4 מנות

1 כוס קוסקוס מלא – מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"

3 כפות שמן זית

1 בצל סגול גדול קצוץ דק

3/4 כוס חמוציות

1 פלפל ירוק קצוץ דק (לא חובה)

3/4 כוס בצל ירוק קצוץ דק

3/4 כוס אגוזים גרוסים

1/4 כוס נענע קצוצה

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס בזיליקום קצוץ

1/4 כוס כוסברה קצוצה

2 כפות שמן זית באיכות טובה

מיץ מ-1/2 לימון

מלח ופלפל, לפי הטעם

המלצת הגשה

מגישים בכוסות שקופות קטנות

title-ornamentמתכונים נוספים של פסקל פרץ-רובין- עיתונאית אוכל ומחברת ספרי בישול  title-ornament