אופן הכנה
- הכניסו את המים והקוסקוס לכלי סגור והשרו כ 10 דקות עד לספית כל הנוזלים
- בינתיים הכניסו את העדשים הכתומות לסיר, מלאו מים עד כ 1 ס"מ מעל פני העדשים והרתיחו על להבה גבוהה.
- הנמיכו לבינונית ובשלו כ 3 – 5 דקות עד לריכוך העדשים. סננו ושטפו במים קרים לעצירת הבישול.
- הכניסו לקערה גדולה את הקוסקוס המוכן והעדשים הכתומים המוכנות. הוסיפו את הקולרבי, העגבנייה, הבצל ירוק, עשבי התיבול מיץ הלימון ושמן הזית.
- תנו לסלט לנוח במקרר כמחצית השעה לספיגת הטעמים. תקנו טעמים עם מלח ופלפל והגישו.
בתאבון,
ד"ר רני פולק
חומרים ל-10 מנות
1 כוס קוסקוס מלא
1 כוס מים רותחים
1 כוס עדשים כתומים
1 קולרבי קלוף וחתוך לקוביות בנות 1 ס"מ
1 עגבנייה חתוכה לקוביות בנות 1 ס"מ
צרור קטן של בצל ירוק קצוץ דק
1 כוס עשבי תיבול קצוצים (נענע, בזיליקום, פטרוזיליה, תימין, כוסברה)
6 כפות מיץ לימון
4 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
מתכונים נוספים של ד"ר רני פולק