אופן הכנה
- להכין את הקוסקוס הרגיל ע"פ הוראות ההכנה, שעל גבי האריזה.
- לחמם במחבת גדול שמן זית, להוסיף את הפלפל ולטגן קלות.
- להוסיף את שיני השום ולערבב.
- להוסיף את היין ולרכז אותו עד להיעלמותו.
- להסיר מהאש ולהעביר לקערה.
- להוסיף את הצלפים, הפטרוזיליה והקוסקוס שהכנו, ולערבב.
- לקמח את פילה הסרדינים ולטגן קלות משני הצדדים.
- לרפד את הקערות בסרדינים ולמלא אותם בתבשיל הקוסקוס.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך חמש דקות.
- להפוך את הקערות/הקערה על צלחות הגשה ולהגיש.
בתאבון,
שף מנה שטרום
קרדיט צילומים: אנטולי מיכאלו
חומרים ל-6 מנות
1 שקית קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
שמן זית ישראלי איכותי
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות קטנות
3 שיני שום, קצוצות
1/4 כוס יין לבן
1/2 כוס צלפים
1 כף פטרוזיליה, קצוצה
כ-18 סרדינים טריים, מפולטים
מעט קמח, לקימוח
מלח ופלפל
6 קערות אישיות או קערה אחת גדולה להכנה, חסינות חום
מתכונים נוספים של שף מנה שטרום