אופן הכנה

  1. להכין את הקוסקוס הרגיל ע"פ הוראות ההכנה, שעל גבי האריזה.
  2. לחמם במחבת גדול שמן זית, להוסיף את הפלפל ולטגן קלות.
  3. להוסיף את שיני השום ולערבב.
  4. להוסיף את היין ולרכז אותו עד להיעלמותו.
  5. להסיר מהאש ולהעביר לקערה.
  6. להוסיף את הצלפים, הפטרוזיליה והקוסקוס שהכנו, ולערבב.
  7. לקמח את פילה הסרדינים ולטגן קלות משני הצדדים.
  8. לרפד את הקערות בסרדינים ולמלא אותם בתבשיל הקוסקוס.
  9. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך חמש דקות.
  10. להפוך את הקערות/הקערה על צלחות הגשה ולהגיש.

בתאבון,
שף מנה שטרום
קרדיט צילומים: אנטולי מיכאלו

 

 

חומרים ל-6 מנות

1 שקית קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"

שמן זית ישראלי איכותי

2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות קטנות

3 שיני שום, קצוצות

1/4 כוס יין לבן

1/2 כוס צלפים

1 כף פטרוזיליה, קצוצה

כ-18 סרדינים טריים, מפולטים

מעט קמח, לקימוח

מלח ופלפל

6 קערות אישיות או קערה אחת גדולה להכנה, חסינות חום

title-ornamentמתכונים נוספים של שף מנה שטרוםtitle-ornament