אופן הכנה

  1. לשמן תבנית אינגליש קייק או לחילופין תבניות אלומיניום קוטר 10 חד פעמי
  2. לטרוף את הביצים, סוכר ולהוסיף את החמאה המומסת.
  3. לערבב את הקמח, האגוזים, אבקת אפייה, לערבב את השמנת עם זירעוני וניל. להוסיף את 2 התערובות לסירוגין לבלילת ביצים ולערבב היטב.
  4. להוסיף את הבננות ולערבב.
  5. לצקת לתבנית/תבניות משומנות ולאפות בתנור שחומם מראש כ-35 עד 40 דקות בחום של 150 מעלות.
  6. להגיש חם או קר. בימי הקיץ החמים מומלץ לחמם מעט ולהגיש עם כדור גלידה צונן.

 

בתאבון,
אמיר כלפון, שף אחוזת הבריאות וספא יערות הכרמל

חומרים

לתבנית אינגליש קייק או ל 8 תבניות אלומיניום חד פעמי גודל 10
100 גרם חמאה מומסת
2 ביצים טרופות
1 כוס סוכר
4\1 כוס דבש חרובים
1 כוס קוסקוס מלא טחון-מסדרת קוסקוס זה משפחה חמה
1 כוס קמח מלא
חצי כוס אגוזי מלך גרוס
2 כפיות אבקת אפיה
1 שמנת מתוקה
1 מקל וניל
4 בננות בשלות חתוכות לפרוסות
title-ornamentמתכונים נוספים של אמיר כלפוןtitle-ornament