אופן הכנה
- לשמן תבנית אינגליש קייק או לחילופין תבניות אלומיניום קוטר 10 חד פעמי
- לטרוף את הביצים, סוכר ולהוסיף את החמאה המומסת.
- לערבב את הקמח, האגוזים, אבקת אפייה, לערבב את השמנת עם זירעוני וניל. להוסיף את 2 התערובות לסירוגין לבלילת ביצים ולערבב היטב.
- להוסיף את הבננות ולערבב.
- לצקת לתבנית/תבניות משומנות ולאפות בתנור שחומם מראש כ-35 עד 40 דקות בחום של 150 מעלות.
- להגיש חם או קר. בימי הקיץ החמים מומלץ לחמם מעט ולהגיש עם כדור גלידה צונן.
בתאבון,
אמיר כלפון, שף אחוזת הבריאות וספא יערות הכרמל
חומרים
לתבנית אינגליש קייק או ל 8 תבניות אלומיניום חד פעמי גודל 10
100 גרם חמאה מומסת
2 ביצים טרופות
1 כוס סוכר
4\1 כוס דבש חרובים
1 כוס קוסקוס מלא טחון-מסדרת קוסקוס זה משפחה חמה
1 כוס קמח מלא
חצי כוס אגוזי מלך גרוס
2 כפיות אבקת אפיה
1 שמנת מתוקה
1 מקל וניל
4 בננות בשלות חתוכות לפרוסות
100 גרם חמאה מומסת
2 ביצים טרופות
1 כוס סוכר
4\1 כוס דבש חרובים
1 כוס קוסקוס מלא טחון-מסדרת קוסקוס זה משפחה חמה
1 כוס קמח מלא
חצי כוס אגוזי מלך גרוס
2 כפיות אבקת אפיה
1 שמנת מתוקה
1 מקל וניל
4 בננות בשלות חתוכות לפרוסות

