אופן הכנה

  1. את הקוסקוס משרים בכוס מים פושרים כ- 10 דקות ומסננים במידה ונשאר קצת מים בקערה גדולה מערבבים את הסוכר שמן עם הביצים, מוסיפים את הסולת, קוסקוס, פרות יבשים, אבקת אפייה, ביצים וגרידת תפוז, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  2. מעבירים לתבנית אפייה משומנת או לקוקוטים חד פעמים ואופים בחום בנוני כ 20 עד 30 דקות
  3. להכנת הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, מים, מיץ תפוזים ומשלים כ 5 דקות מזמן הרתיחה.
  4. בזמן הוצאת העוגה יש ליצוק את הסירופ.מומלץ לחמם לפני הגשה ולהגיש עם גלידה.

 

בתאבון,
אמיר כלפון, שף אחוזת הבריאות וספא יערות הכרמל

חומרים

50 גרם משמש יבש חתוך לרצועות
50 גרם תמרים מגולענים חתוכים לרצועות
50 גרם תאנים יבשים חתוכים לרצועות
50 גרם אגוזי פקאן קלויים וגרוסים
50 גרם שקדים מולבנים קלויים וגרוסים
4 כוסות סולת
1 כוס קוסקוס מלא-מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
1 כוס שמן
1 שקית אבקת אפייה
6 ביצים
גרידת תפוז מ-2 תפוזים

חומרים לסירופ

חצי כוס סוכר
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כוס מים
title-ornamentמתכונים נוספים של אמיר כלפוןtitle-ornament