4 מנות

ערכים תזונתיים לכל העוגה

קלוריות: 2600 קל'
חלבונים: 127 גר'
פחמימות: 327 גר'
שומנים: 83 גר'

אופן הכנה

  1. מערבבים יחדיו את כל החומרים ואופים למשך 30 דקות בחום של 180-200 מעלות.
  2. להכנת הקרם: מרתיחים בסיר קטן את החלב יחד עם מקל הוניל והסוכר.
  3. בכלי נפרד, מערבבים היטב את הקורנפלור והחלמונים.
  4. מנמיכים את האש ומוסיפים לסיר עם החלב את תערובת הקורנפלור והחלמונים. ממשיכים לבשל עד לקבלת הקרם.
  5. לאחר שהעוגה נאפתה, מוציאים מהתנור, מצננים ופורסים אותה באמצע, כך שנוצרות 2 שכבות. מורחים את קרם הפטיסייר על השכבה התחתונה ומניחים מעליו את השכבה העליונה.

 

בתאבון,
אמיר כלפון, שף אחוזת הבריאות וספא יערות הכרמל

חומרים לעוגה

250 מ"ל חלב (כוס)
150 גרם סוכר
1/3 כוס שמן קנולה
250 גרם קמח
125 גרם קוקוס
125 גרם קוסקוס רגיל/ קוסקוס מלא
כפית אבקת אפיה

חומרים למילוי

½ כוס חלב
מקל וניל
כף סוכר
2 חלמונים
כף קורנפלור
title-ornamentמתכונים נוספים של אמיר כלפוןtitle-ornament