4 מנות
ערכים תזונתיים לכל העוגה
קלוריות: 2600 קל'
חלבונים: 127 גר'
פחמימות: 327 גר'
שומנים: 83 גר'
אופן הכנה
- מערבבים יחדיו את כל החומרים ואופים למשך 30 דקות בחום של 180-200 מעלות.
- להכנת הקרם: מרתיחים בסיר קטן את החלב יחד עם מקל הוניל והסוכר.
- בכלי נפרד, מערבבים היטב את הקורנפלור והחלמונים.
- מנמיכים את האש ומוסיפים לסיר עם החלב את תערובת הקורנפלור והחלמונים. ממשיכים לבשל עד לקבלת הקרם.
- לאחר שהעוגה נאפתה, מוציאים מהתנור, מצננים ופורסים אותה באמצע, כך שנוצרות 2 שכבות. מורחים את קרם הפטיסייר על השכבה התחתונה ומניחים מעליו את השכבה העליונה.
בתאבון,
אמיר כלפון, שף אחוזת הבריאות וספא יערות הכרמל
חומרים לעוגה
250 מ"ל חלב (כוס)
150 גרם סוכר
1/3 כוס שמן קנולה
250 גרם קמח
125 גרם קוקוס
125 גרם קוסקוס רגיל/ קוסקוס מלא
כפית אבקת אפיה
חומרים למילוי
½ כוס חלב
מקל וניל
כף סוכר
2 חלמונים
כף קורנפלור
מקל וניל
כף סוכר
2 חלמונים
כף קורנפלור
מתכונים נוספים של אמיר כלפון