אופן הכנת הקוסקוס
-
מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן, שמים בקערה ומצננים.
-
מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים לקוסקוס.
-
מוסיפים את השקדים, את החמוציות ואת הדבש, ומתבלים במעט מלח ופלפל.
אופן הכנת העוף
- מערבבים את שמן הזית והתבלינים (גרגירי חרדל, מלח גס, מלח ופלפל לבן ורוזמרין), ומורחים את העוף בתערובת מכל צדדיו.
- ממלאים את העוף בקוסקוס, וקושרים בעזרת חוט את הרגליים.
- מניחים את העוף בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה של 200 מעלות לכ-50 עד 60 דקות.
בתאבון,
אמיר כלפון, שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא
חומרים לקוסקוס
100 גרם קוסקוס מלא – מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
1 בצל חתוך לקוביות
2 כפות שמן זית
חצי כוס שקדים קלויים
חצי כוס חמוציות
1 כף דבש
מלח ופלפל
חומרים לעוף שלם
1 עוף שלם
4\1 כוס שמן זית
2\1 כפית גרגירי חרדל
2\1 כפית מלח גס
4\1 כפית מלח ופלפל לבן
2 כפות עלי רוזמרין קצוץ גס
![title-ornament](https://c-m.co.il/wp-content/uploads/2016/01/title-ornament.png)
![title-ornament](https://c-m.co.il/wp-content/uploads/2016/01/title-ornament.png)