אופן הכנה

  1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות יצרן ומקררים.
  2. מערבבים את שאר חומרי המילוי עם הקוסקוס לתערובת אחידה.
  3. ממלאים את העופיונים עם הקוסקוס ומסדרים בתבנית אפייה.
  4. מערבבים את כל חומרי המרינדה ויוצקים על העופיונים ומשרים כ-20 דקות בחוץ.
  5. צולים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות בחום של 180 מעלות.
בתאבון,
אמיר כלפון, שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא

חומרים ל-4 מנות

4 עופיונים אורגנים קטנים

חומרים למרינדה

1/4 כוס סויה
1/4 כוס שמן זית
2 כפות דבש
2 כפות עלי לואיזה קצוצים
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כפית עשב לימון קצוץ
1/4 כוס יין לבן
מלח, פלפל

חומרים לקוסקוס

250 גרם קוסקוס מלא-מסדרת קוסקוס זה משפחה חמה
100 גרם זרש פרסי יבש
150 גרם משמשים טריים חתוכים לקוביות ומוקפצות קלות בשמן זית ומעט סוכר חום
1 בצל בנוני חתוך לקוביות מטוגן קלות
1 כף דבש
מלח, פלפל שחור, מעט צ'ילי אדום טרי
title-ornamentמתכונים נוספים של אמיר כלפוןtitle-ornament