אופן הכנה
-
מכינים את הקוסקוס לפי הוראות יצרן ומקררים.
-
מערבבים את שאר חומרי המילוי עם הקוסקוס לתערובת אחידה.
-
ממלאים את העופיונים עם הקוסקוס ומסדרים בתבנית אפייה.
-
מערבבים את כל חומרי המרינדה ויוצקים על העופיונים ומשרים כ-20 דקות בחוץ.
-
צולים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות בחום של 180 מעלות.
בתאבון,
אמיר כלפון, שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא
חומרים ל-4 מנות
4 עופיונים אורגנים קטנים
חומרים למרינדה
1/4 כוס סויה
1/4 כוס שמן זית
2 כפות דבש
2 כפות עלי לואיזה קצוצים
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כפית עשב לימון קצוץ
1/4 כוס יין לבן
מלח, פלפל
חומרים לקוסקוס
250 גרם קוסקוס מלא-מסדרת קוסקוס זה משפחה חמה
100 גרם זרש פרסי יבש
150 גרם משמשים טריים חתוכים לקוביות ומוקפצות קלות בשמן זית ומעט סוכר חום
1 בצל בנוני חתוך לקוביות מטוגן קלות
1 כף דבש
מלח, פלפל שחור, מעט צ'ילי אדום טרי

