6 מנות
ערכים תזונתיים למנה
קלוריות: 135 קל'
חלבונים: 2.5 גר'
פחמימות: 20 גר'
שומנים: 4.5 גר'
אופן הכנה
- שמים את הקוסקוס בקערה, מוסיפים 2 כוסות מים פושרים ומשרים למשך כ 10 דקות (מסננים במידה ונשארו מים).
- מערבבים את הקוסקוס עם שמן הזית, ½ כוס מיץ עגבניות, השום, המלח והפלפל.
- חולטים את עלי הגפן הטריים ופורסים על משטח.
- ממלאים כל עלה גפן בתערובת הקוסקוס וסוגרים בצורת סיגר.
- מניחים בתבנית את פרוסות העגבניות והבצל, מעליהן מסדרים את עלי הגפן ויוצקים את רסק העגבניות שנותר. מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור למשך 40 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
בתאבון,
אמיר כלפון, שף אחוזת הבריאות וספא יערות הכרמל
חומרים למרינדה
12 יחידות עלי גפן טריים
כוס מיץ מעגבניות טריות טחונות
1/3 שקית קוסקוס רגיל/ קוסקוס מלא
2 שיני שום
צרור פטרוזיליה
1 כף שמן זית
עגבניה חתוכה לפרוסות
בצל חתוך לפרוסות
כוס מיץ מעגבניות טריות טחונות
1/3 שקית קוסקוס רגיל/ קוסקוס מלא
2 שיני שום
צרור פטרוזיליה
1 כף שמן זית
עגבניה חתוכה לפרוסות
בצל חתוך לפרוסות
![title-ornament](https://c-m.co.il/wp-content/uploads/2016/01/title-ornament.png)
![title-ornament](https://c-m.co.il/wp-content/uploads/2016/01/title-ornament.png)