מתכון קיץ, מנה מופחתת קלוריות
אופן הכנת הכרוב הממולא בקוסקוס
- להשרות את הקוסקוס במים חמים ולהניח בצד.
- לאדות את עלי הכרוב במשך חצי דקה במים רותחים ולהניח בצד.
- לאדות עם מעט שמן זית את הפטריות, קישואים ובצל ירוק. להוסיף את גרידת הלימון, להוסיף מלח, פלפל, סויה, גרידת לימון ולערבב יחד עם הקוסקוס.
- למלא את עלי הכרוב בקוסקוס, לשים יחד עם הדג בתוך סיר אידוי (דים סאם)
אופן הכנת הדג
- חותכים את הדג לחתיכות בגודל 4 על 8 ס"מ. חורצים על כל חתיכה, בעזרת סכין, חריצים אלכסונים ומניחים את עלי הכרוב בתוך דים סאם.
- פורסים את הפטריות לפרוסות דקות ומפזרים על הדג.
- מערבבים בקערה את חומרי הרוטב ויוצקים על נתחי הדג.
- מאדים את הדג ועלי כרוב ממולאים במשך 20 דקות.
בתאבון,
אמיר כלפון, שף אחוזת הבריאות וספא יערות הכרמל
חומרים לדג
200 גרם פילה דג
100 גרם פטריות טריות
4 עלי כרוב
100 גרם פטריות טריות
4 עלי כרוב
חומרים לרוטב
1 כפית גרידת לימון מגורדת
2 כפות רוטב סויה
1 כף יין אדום יבש
חצי כף שמן זית
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
2 כפות רוטב סויה
1 כף יין אדום יבש
חצי כף שמן זית
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
חומרים לקוסקוס
200 גרם קוסקוס מלא-מסדרת קוסקוס זה משפחה חמה
כוס פטריות שמפניון פרוסות
1 זוקיני פרוס לפרוסות דקות
1/2 כוס בצל ירוק
מלח, פלפל
כפית גרידת לימון
1 כפית שמן זית
1 כפית סויה
3 עלי כרוב
כוס פטריות שמפניון פרוסות
1 זוקיני פרוס לפרוסות דקות
1/2 כוס בצל ירוק
מלח, פלפל
כפית גרידת לימון
1 כפית שמן זית
1 כפית סויה
3 עלי כרוב
מתכונים נוספים של אמיר כלפון