מתכון קיץ, מנה מופחתת קלוריות

אופן הכנת הכרוב הממולא בקוסקוס

  1. להשרות את הקוסקוס במים חמים ולהניח בצד.
  2. לאדות את עלי הכרוב במשך חצי דקה במים רותחים ולהניח בצד.
  3. לאדות עם מעט שמן זית את הפטריות, קישואים ובצל ירוק. להוסיף את גרידת הלימון, להוסיף מלח, פלפל, סויה, גרידת לימון ולערבב יחד עם הקוסקוס.
  4. למלא את עלי הכרוב בקוסקוס, לשים יחד עם הדג בתוך סיר אידוי (דים סאם)

אופן הכנת הדג

  1. חותכים את הדג לחתיכות בגודל 4 על 8 ס"מ. חורצים על כל חתיכה, בעזרת סכין, חריצים אלכסונים ומניחים את עלי הכרוב בתוך דים סאם.
  2. פורסים את הפטריות לפרוסות דקות ומפזרים על הדג.
  3. מערבבים בקערה את חומרי הרוטב ויוצקים על נתחי הדג.
  4. מאדים את הדג ועלי כרוב ממולאים במשך 20 דקות.

 

בתאבון,
אמיר כלפון, שף אחוזת הבריאות וספא יערות הכרמל

חומרים לדג

200 גרם פילה דג
100 גרם פטריות טריות
4 עלי כרוב

חומרים לרוטב

1 כפית גרידת לימון מגורדת
2 כפות רוטב סויה
1 כף יין אדום יבש
חצי כף שמן זית
1 כפית ג'ינג'ר מגורר

חומרים לקוסקוס

200 גרם קוסקוס מלא-מסדרת קוסקוס זה משפחה חמה
כוס פטריות שמפניון פרוסות
1 זוקיני פרוס לפרוסות דקות
1/2 כוס בצל ירוק
מלח, פלפל
כפית גרידת לימון
1 כפית שמן זית
1 כפית סויה
3 עלי כרוב
title-ornamentמתכונים נוספים של אמיר כלפוןtitle-ornament