אחד המאכלים המזוהים ביותר עם הבית. ירקות ממולאים והפעם עם מלית המבוססת על גרגירי קוסקוס בינוני או גרגרי קוסקוס מלא. את המלית מעשירים בפירות מיובשים ואגוזים עם שפע של עשבי תיבול.
אופן הכנה
- מסירים את כיפת הפלפלים ומנקים מגרעינים.
- מכינים את הקוסקוס ע"פ הוראות היצרן שעל האריזה – להכנה במיקרוגל, ומניחים בקערה רחבה.
- מוסיפים לקערה בזיליקום, נענע, פטרוזיליה, עדשים, בצל ירוק וסגול, צנוברים ותבלינים, ומערבבים.
- ממלאים את הפלפלים במלית ומהדקים היטב.
- הכנת הרוטב-מחממים שמן זית בסיר ומזהיבים את הבצל.
- מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות.
- מוסיפים את הכמון, העגבניות המרוסקות, הסילאן, המים, הפפריקה, הצ'ילי והמלח והפלפל; ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.
- יוצקים כ-1/3 מהרוטב לתחתית סיר גדול ורחב.
- מסדרים בסיר את הפלפלים הממולאים, צמודים זה לזה. יוצקים מסביב עוד 1/3 מהרוטב.
- מרתיחים ומבשלים מכוסה על אש קטנה במשך 35 דקות.
- מוסיפים את יתרת רוטב, מפזרים מעל את הפירות היבשים וגבעול הנענע, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות.
בתאבון,
פסקל פרץ-רובין- עיתונאית אוכל ומחברת ספרי בישול
קרדיט צילומים: לירון אלמוג.
חומרים ל-6-4 מנות
4 פלפלים בצבעים שונים
1 כוס קוסקוס בינוני או מלא – מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
6 כפות בזיליקום, נענע ופטרוזיליה – קצוצים דק
1/2 כוס עדשים ירוקים מבושלים ומסוננים
1 בצל ירוק קצוץ דק
1 בצל סגול קצוץ דק
3/4 כוס צנוברים קלויים
1/4 כפית קינמון
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
לרוטב
2 כפות שמן זית
2 בצלים סגולים קצוצים דק
5 שיני שום
1 כף כמון
1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
2 כפות סילאן
1 כוס מים
1/2 כף פפריקה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
מלח ופלפל, לפי הטעם
2 דבלים קצוצות
2 כפות צימוקים בהירים
2 כפות חמוציות מיובשות
1 גבעול נענע שלם