תבשיל קדרה המוגש על מצע של קוסקוס. הפעם תכינו את הקוסקוס בדרך מסורתית, מהירה ובכלי האידוי המקורי. השתמשו בשקיות קוסקוס מוכן ותופתעו מהתוצאה ובעיקר ממהירות ההכנה.
מי שאין ברשותו סיר אידוי לקוסקוס יכול להכין לפי כל שיטת הכנה המופיעה על גבי השקית.

אופן הכנה

  1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות ההכנה של היצרן שעל גבי השקית – לאידוי בכלי המקורי.מי שאין ברשותו סיר אידוי לקוסקוס יכול להכין לפי כל שיטת הכנה המופיעה על גבי השקית.
  1. מתבלים את הקוסקוס במלח ופלפל, מאדים 20 דקות, מוסיפים נוזלים ו"פותחים"- מערבבים עם המזלג לקבלת גרגירים עדינים במיוחד אפשר להעביר דרך נפה.
  1. להכנת התבשיל- מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל עד שקיפות.
  2. מוסיפים גזר ומטגנים כ-3 דקות.
  3. מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות, שום, מקל קינמון, תבלינים ומים ומערבבים.
    מבשלים מכוסה כ-25 דקות.
  4. מוסיפים חומוס ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
  5. מוסיפים דלעת, תפוחי אדמה, ובטטה. מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, או עד שהירקות רכים והנוזלים מסמיכים מעט. טועמים ומתקנים תיבול.
  6. אפשר להוסיף לתבשיל נתחי בשר או עוף, ובמקרה ומוסיפים – זמני הבישול משתנים כמובן.

בתאבון,
פסקל פרץ-רובין- עיתונאית אוכל ומחברת ספרי בישול
קרדיט צילומים: לירון אלמוג.

 

 

חומרים ל-6-8 מנות

 שקית קוסקוס דק מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"

מלח ופלפל

לתבשיל

3 כפות שמן קנולה

1 בצל גדול קצוץ

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות

5-6 כפות רסק עגבניות

5 שיני שום כתושות

1 מקל קינמון

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כפית כמון

1 כף אבקת מרק עוף

מלח ופלפל, לפי הטעם

4-3 כוסות מים

1 כוס גרגרי חומוס, מושרים במים לילה ומסוננים (או גרגירי החומוס הקפוא הנמכר במרכולים)

300 גרם דלעת חתוכה לקוביות

3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות

title-ornamentמתכונים נוספים של פסקל פרץ-רובין- עיתונאית אוכל ומחברת ספרי בישול  title-ornament