אופן הכנה
- להכין את הקוסקוס הדק ע"פ הוראות ההכנה, שעל גבי האריזה.
- מחממים בסיר גדול שמן זית, מוסיפים את הבצל, השומר והגזרים ומטגנים קלות.
- מוסיפים את היין הלבן ומרכזים עד שהאלכוהול מתנדף.
- מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות.
- מוסיפים את הזעפרן, האניס, הפלפל האנגלי והמלח והפלפל.
- מרתיחים ומבשלים רבע שעה על אש נמוכה.
- מוסיפים את הדגים כשהם חתוכים לרצועות רחבות.
- מבשלים כשלוש דקות נוספות.
- ניתן להגיש את הקוסקוס בנפרד, לצד התבשיל; או לסדר תלולית קוסקוס במרכז קערה ולצקת את התבשיל מסביב.
בתאבון,
שף מנה שטרום
קרדיט צילומים: אנטולי מיכאלו
חומרים ל-6 מנות
1 שקית קוסקוס דק מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
1/4 כוס שמן זית ישראלי איכותי
2 בצלים אדומים, חתוך לפלחים
3 שומר, חתוך לפלחים
3 גזרים, קלופים ופרוסים
1 כוס יין לבן
כ-8 שערות זעפרן
3 כוכבי אניס
5 גרגירי פלפל אנגלי
מלח ופלפל
1 ק"ג דגי ים טריים ומפולטים
מתכונים נוספים של שף מנה שטרום