אופן הכנה

  1. להכין את הקוסקוס הדק ע"פ הוראות ההכנה, שעל גבי האריזה.
  2. מחממים בסיר גדול שמן זית, מוסיפים את הבצל, השומר והגזרים ומטגנים קלות.
  3. מוסיפים את היין הלבן ומרכזים עד שהאלכוהול מתנדף.
  4. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות.
  5. מוסיפים את הזעפרן, האניס, הפלפל האנגלי והמלח והפלפל.
  6. מרתיחים ומבשלים רבע שעה על אש נמוכה.
  7. מוסיפים את הדגים כשהם חתוכים לרצועות רחבות.
  8. מבשלים כשלוש דקות נוספות.
  9. ניתן להגיש את הקוסקוס בנפרד, לצד התבשיל; או לסדר תלולית קוסקוס במרכז קערה ולצקת את התבשיל מסביב.

בתאבון,
שף מנה שטרום
קרדיט צילומים: אנטולי מיכאלו

 

 

חומרים ל-6 מנות

1 שקית קוסקוס דק מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"

1/4 כוס שמן זית ישראלי איכותי

2 בצלים אדומים, חתוך לפלחים

3 שומר, חתוך לפלחים

3 גזרים, קלופים ופרוסים

1 כוס יין לבן

כ-8 שערות זעפרן

3 כוכבי אניס

5 גרגירי פלפל אנגלי

מלח ופלפל

1 ק"ג דגי ים טריים ומפולטים

title-ornamentמתכונים נוספים של שף מנה שטרוםtitle-ornament