אופן הכנה

  1. להכין את הקוסקוס ע"פ הוראות ההכנה, שעל גבי האריזה.
  2. לחמם במחבת גדול שמן זית, להוסיף את הפרגיות ולטגן היטב עד להשחמה.
  3. מוסיפים את השום ועלי האורגנו, מערבבים היטב ומוסיפים את רוטב העגבניות.
  4. את קוביות החצילים ניתן לקלות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד השחמתם או לטגנם במחבת.
  5. מוסיפים את החצילים והזיתים לתבשיל, במידת הצורך ניתן להוסיף מים ולהגיע לסמיכות הרצויה.
  6. מגישים את הקוסקוס לצד המנה או במרכז הקערה.

בתאבון,
שף מנה שטרום
קרדיט צילומים: אנטולי מיכאלו

 

 

חומרים ל-6 מנות

1 שקית קוסקוס רגיל או דק מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"

שמן זית ישראלי איכותי

1 ק"ג פרגיות, חתוכות לקוביות

5 שיני שום, קצוצות

עלי אורגנו טריים מחמישה גבעולים

1 כוס רוטב עגבניות מוכן (רצוי איטלקי)

2 חצילים, חתוכים לקוביות

1/4 כוס זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים

title-ornamentמתכונים נוספים של שף מנה שטרוםtitle-ornament