מנה חגיגית של פרגיות במלית קוסקוס מתקתק וצבעוני ,בהגשה פורסים את הפרגיות על מצע נוסף של המלית ומטפטפים מעל רוטב זגוגי ומתקתק.
אופן הכנה
- את הקוסקוס מניחים בקערה מערבבים עם מעט מלח ו2 כפות שמן זית מערבבים, יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.
- מבשלים את הפירות היבשים במיץ התפוזים והסוכר החום יחד עם יתר המרכיבים של המלית כ 10 דקות עד לריכוז החומרים.
- מערבבים את חומרי המלית עם הקוסקוס וממלאים כף מלאה בכל פרגית ,מגלגלים ונועצים קיסם כדי שלא ייפתח.
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית "וסוגרים" את הפרגית כ חצי דקה מכל צד ,מניחים בתבנית אפיים ,מוסיפים למחבת את חומרי הרוטב ומצמצים כ 10 דקות לקבלת רוטב סמיך וזגוגי יוצקים מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מע' כ 15 דקות.
בתאבון,
שף גיא פרץ
קרדיט צילומים : בועז לביא
חומרים ל-4 מנות
4 יח סטייק פרגית פרוס ללא עור.
חומרים למלית
350 גר קוסקוס מחיטה מלאה(מסדרת קוסקוס זה משפחה חמה).
2 כוסות מיקס פירות יבשים מגולענים (שזיף,משמש,תאנים,צימוקים,אגוזי מלך).
3 כפות סוכר חום.
2 מקלות קינמון.
רבע כוס מיץ תפוזים טבעי.
3 כפות ריבת בצל.
חומרים לרוטב
כוס מיץ תפוזים טבעי.
2 כפות דבש.
2 מקלות קינמון.
1 כוכב אניס.
מלח ופלפל שחור טחון טרי.

