אופן הכנה
- מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
- מערבבים את שאר חומרי הקוסקוס יחד ומניחים בצד (לשים לב שיש להשתמש ב-1 כף סילאן).
- שוטפים את התאנים וחותכים את ראש התאנה (לא זורקים).
- בעזרת כפית או כף פריזאית מוצאים את תוכן התאנה וממלאים בתערובת הקוסקוס.
- מניחים את ראש התאנה מעל, מורחים מעט שמן זית בעזרת מברשת ומפזרים את סוכר הדמררה (הסוכר החום).
- אופים בתנור בחום גבוה, לפרק זמן של 4 עד 7 דקות – עד לחימום הקוסקוס ולקבלת קרמליזציה מהסוכר החום.
אופן הגשה
- יוצקים את היוגורט, מניחים את התאנים, מטפטפים מעל את 2 כפות הסילאן ומגישים
בתאבון,
אמיר כלפון, שף אחוזת הבריאות וספא יערות הכרמל
חומרים
8 תאנים טריות בשלות (במקרה שלא בעונה – אפשר להשתמש גם באפרסק או במשמש)
כף סוכר דמררה
חצי כוס יוגורט
2 כפות סילאן (דבש תמרים)
כף סוכר דמררה
חצי כוס יוגורט
2 כפות סילאן (דבש תמרים)
חומרים לקוסקוס
100 גרם קוסקוס מלא – מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
1 גבעול סלרי קצוץ דק (ללא העלים)
1 כף סילאן (דבש תמרים)
חצי כוס צימוקים לבנים
כף עלי כוסברה קצוצה
כף שמן זית
מלח, פלפל
1 גבעול סלרי קצוץ דק (ללא העלים)
1 כף סילאן (דבש תמרים)
חצי כוס צימוקים לבנים
כף עלי כוסברה קצוצה
כף שמן זית
מלח, פלפל
מתכונים נוספים של אמיר כלפון