אופן הכנה

  1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
  2. מערבבים את שאר חומרי הקוסקוס יחד ומניחים בצד (לשים לב שיש להשתמש ב-1 כף סילאן).
  3. שוטפים את התאנים וחותכים את ראש התאנה (לא זורקים).
  4. בעזרת כפית או כף פריזאית מוצאים את תוכן התאנה וממלאים בתערובת הקוסקוס.
  5. מניחים את ראש התאנה מעל, מורחים מעט שמן זית בעזרת מברשת ומפזרים את סוכר הדמררה (הסוכר החום).
  6. אופים בתנור בחום גבוה, לפרק זמן של 4 עד 7 דקות – עד לחימום הקוסקוס ולקבלת קרמליזציה מהסוכר החום.

אופן הגשה

  1. יוצקים את היוגורט, מניחים את התאנים, מטפטפים מעל את 2 כפות הסילאן ומגישים

בתאבון,
אמיר כלפון, שף אחוזת הבריאות וספא יערות הכרמל

חומרים

8 תאנים טריות בשלות (במקרה שלא בעונה – אפשר להשתמש גם באפרסק או במשמש)
כף סוכר דמררה
חצי כוס יוגורט
2 כפות סילאן (דבש תמרים)

חומרים לקוסקוס

100 גרם קוסקוס מלא – מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
1 גבעול סלרי קצוץ דק (ללא העלים)
1 כף סילאן (דבש תמרים)
חצי כוס צימוקים לבנים
כף עלי כוסברה קצוצה
כף שמן זית
מלח, פלפל
title-ornamentמתכונים נוספים של אמיר כלפוןtitle-ornament