4 מנות

ערכים תזונתיים למנה

קלוריות: 330 קל'
חלבונים: 9.2 גר'
פחמימות: 26 גר'
שומנים: 21 גר'

אופן הכנה

  1. מבשלים את הקוסקוס בהתאם להוראות היצרן.
  2. לאחר הבישול, מתבלים את הקוסקוס בכפית מיץ לימון, כף שמן זית, מלח ופלפל.
  3. חותכים את האבוקדו ל קוביות של 1*1 ס"מ.
  4. חותכים את הפלפל אדום, הבצל והסלמון המעושן לקוביות.
  5. מערבבים את האבוקדו, הפלפל והבצל עם שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומניחים.
  6. לוקחים טבעת בקוטר 6 ס"מ וגובה 6 ס"מ ומניחים על צלחת. מחלקים את המרכיבים כך שיספיקו ל 4 מנות. בתחתית מניחים את הקוסקוס ודוחסים, מעל הקוסקוס מניחים שכבה של אבוקדו עם פלפלים ובצל ומעליה מסדרים שכבה של סלמון מעושן.

אופן ההכנה

מערבבים את אבקת הווסבי עם הסודה, מוסיפים את המיונז ואת שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
בתאבון,
אמיר כלפון, שף אחוזת הבריאות וספא יערות הכרמל

חומרים

100 גרם סלמון מעושן
2 אבוקדו בשלים
¼ שקית קוסקוס רגיל/ קוסקוס מלא
2 כפות שמן זית
כף מיץ לימון
פלפל אדום
בצל אדום
1 גבעול בצל ירוק
 

חומרים לקרם ווסבי

2 כפיות מיונז קל
½ כפית אבקת ווסבי
1 כף סודה לשתייה
גרידה מחצי קליפת לימון
מלח, פלפל
½ כפית מי סוכר או מירין

title-ornamentמתכונים נוספים של אמיר כלפוןtitle-ornament