אופן הכנה
- להכין את הקוסקוס על פי הוראות היצרן שעל גבי השקית
- הסיר שמכינים בו את התבשיל צריך להיות סיר רחב וכבד עם תחתית עבה.
- מתחילים לטגן את הפלפלים (הגמבה והצ'ילי) עם מעט שמן. ניתן לשלוט בחריפות ע"י חירור הצ'ילי או באמצעות השארתו שלם. בנוסף, אפשר להשאירו לאורך כל הבישול או לשלוף אותו באמצע הבישול.
- אחרי 3 דק' מוסיפים את השום והגזרים ומטגנים את הכל עד שהפלפלים נהיים רכים.
- מוסיפים את המים, העגבניות (אפשר שלמות בלי קליפה), תפוחי האדמה והכוסברה; מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- נותנים לתבשיל להתבשל על אש קטנה כ-20 דק'.
- מוסיפים את כל התבלינים חוץ מהפפריקה המתוקה ושמן הזית.
- בינתיים מתבלים את הדג עם מלח גס (רצוי אטלנטי אם יש) ונותנים לו לעמוד עם המלח כ 10 דק'. שוטפים אותו במים קרים, מוסיפים אותו לתבשיל וסוגרים עם מכסה. חשוב מאוד שכל הדג יהיה בתוך הנוזל אחרת הוא לא יתבשל באחידות. מבשלים כחצי שעה נוספת.
- מערבבים את שמן הזית ואת הפפריקה ביחד בתוך כוס – כדי שלא יהיו גושים, מוזגים על התבשיל, וממשיכים לבשל כ 20 דק' בלי מכסה – כדי שהנוזל יצטמצם ויסמיך מעט.
- לשים מסביב למנה קוסקוס, ורצוי לפני ההגשה להוסיף כוסברה טרייה.
בתאבון,
באדיבות השף תם קבלו
קרדיט צילומים: אנטולי מיכאלו
חומרים
שקית קוסקוס מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
1.5 ק"ג מוסר ים פרוס לסטייקים, עם העצמות
6 פלפל גמבה אדום, נקי מגרעינים ופרוס לרצועות
2 יחידות פלפל צ'ילי אדום חריף (אפשר פחות למי שלא אוהב חריף)
5 שיני שום פרוסות
4 גזרים פרוסים
4 כוסות מים
5 עגבניות תמר קלופות
2 תפו"א פרוסים
צרור כוסברה קצוץ דק
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית שטוחה של פלפל לבן
1/2 כפית כמון
1 כף מלח גס
1 כף שטוחה סוכר לבן
1/2 כוס שמן זית איכותי
1 כף פפריקה מתוקה
1.5 ק"ג מוסר ים פרוס לסטייקים, עם העצמות
6 פלפל גמבה אדום, נקי מגרעינים ופרוס לרצועות
2 יחידות פלפל צ'ילי אדום חריף (אפשר פחות למי שלא אוהב חריף)
5 שיני שום פרוסות
4 גזרים פרוסים
4 כוסות מים
5 עגבניות תמר קלופות
2 תפו"א פרוסים
צרור כוסברה קצוץ דק
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית שטוחה של פלפל לבן
1/2 כפית כמון
1 כף מלח גס
1 כף שטוחה סוכר לבן
1/2 כוס שמן זית איכותי
1 כף פפריקה מתוקה
מתכונים נוספים של תם קבלו