אופן הכנה
- מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד לקבלת שקיפות
- מוסיפים את השום והסלרי, וממשיכים לטגן כדקה נוספת
- מוסיפים את הפטריות ומנמיכים את האש למינימום. ממשיכים לטגן את הפטריות עד שהן מוציאות את כל הנוזלים שלהן.
- מוסיפים את היין הלבן, מגבירים את האש למקסימום ונותנים ליין להצטמצם עד שהוא נעלם לחלוטין. אם יישאר יין בסיר הוא יעשה את המרק חמוץ.
- מוסיפים כליטר אחד של מים לסיר (עד לכיסוי הפטריות), וממשיכים לבשל כ-15 דקות ברתיחה עדינה.
- טוחנים את התערובת שבסיר בעזרת מטחנת יד ומחזירים לאש.
- מוסיפים את השמנת ומביאים שוב לרתיחה.
- מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם, אפשר גם להוסיף אגוז מוסקט מגורד.
- מכינים את הקוסקוס המלא על פי הוראות היצרן שעל גבי השקית.
אופן הגשה
-
מניחים בכל צלחת מעט גבינת פרומעז, מעליה קוסקוס מלא מוכן, יוצקים מעל את המרק ומקשטים עם טימין.
-
ניתן לקשט במעט חלב מוקצף ופטריות מטוגנות.
בתאבון,
באדיבות השף תם קבלו
קרדיט צילומים: אנטולי מיכאלו
חומרים
1/2 כוס קוסקוס מלא מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
1 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות גסות
3 שיני שום קצוצות
3 גבעולי סלרי "בריאים"
5-6 פטריות פורטובלו טריות
1/2 כוס יין לבן
1 מארז שמנת מתוקה 42% שומן
גבינת פרומעז
מעט טימין טרי
שמן זית
ליטר מים
מלח ופלפל לבן
אפשרות לקישוט בהגשה: חלב מוקצף ופטריות מטוגנות
1 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות גסות
3 שיני שום קצוצות
3 גבעולי סלרי "בריאים"
5-6 פטריות פורטובלו טריות
1/2 כוס יין לבן
1 מארז שמנת מתוקה 42% שומן
גבינת פרומעז
מעט טימין טרי
שמן זית
ליטר מים
מלח ופלפל לבן
אפשרות לקישוט בהגשה: חלב מוקצף ופטריות מטוגנות
מתכונים נוספים של תם קבלו